Aerial Tissue Boeken

Wil je een act in aerial tissue boeken? Mail ons. info@q-entertainment.be
Wil je meer informatie het boeken van een deze show? Bel ons : 0031614482648

Wij werken samen met diverse professionele acrobaten en dansers. Wij bieden Aerial Shows aan.

Aerial Tissue

Aerial Tissue is een show die wordt uitgevoerd door een acrobaat in de lucht. De performer danst in doeken gemaakt van silk. De danser voert poses, trucs en drops uit. Deze show doet denken aan acrobaten show uit het circus. Deze show wordt steeds populairder in het uitgaansleven. Je kan deze act tegenkomen in een discotheek, of  als speciale act op een festival of evenement. Andere gangbare namen hiervoor zijn tissu of aerial fabric. Onze optredens zijn speciaal, stijlvol en spectaculair!

Aerial Tissue Boeken

Informatie over de show

Al het benodigde materiaal wordt door ons voorzien zoals de tissue, karabijnen haken en een aerial rope.

Voor een aerial show is hoogte nodig. Een show is al mogelijk vanaf een locatie van minimaal 4 meter, maar het liefste meer.
Het ophangpunt dient over voldoende draagkracht te beschikken.*  Mocht de locatie niet over een katrol beschikken, zijn er andere mogelijkheden om de tissue op te hangen. Contacteer ons gerust om te overleggen wat er op uw locatie mogelijk is.

De artiesten kunnen een freestyle show geven op de muziek die er op dat moment gedraaid wordt, of ze kunnen een choreografie voorbereiden op muziek naar keuze. De outfits van onze artiesten worden aangepast naar de styling in het thema van het feest.

Korte impressie van het optreden aerial tissue show in Flanders Expo Gent.

Origineel idee: Workshop aerial tissue!

Naast het boeken van een aerial artiest, verzorgen wij ook workshops door gans Vlaanderen.  Het is al mogelijk om na 1 workshop een paar trucs te laten zien in de aerial silk! In de workshop leer je technieken als klimmen, foot lock, poses en is er gelegenheid om foto’s te maken.
Ook kinderen kunnen deze workshop volgen. De minimale leeftijd om deel te mogen nemen is 10 jaar.
Informeer gerust naar de prijzen en mogelijkheden. Deze workshop is enkel geschikt voor kleinere groepen, het maximaal mogelijke aantal deelnemers is 16.

Workshop aerial silk

Informatie over rigging

* Het ophangen van de aerial tissue wordt rigging genoemd. Voor de rigging is een systeem nodig waar een groot gewicht aan kan hangen. Het ophangpunt moet niet enkel het statische gewicht van de artiest kunnen houden, maar ook de dynamische belasting.  De artiest maakt overgangen van poses, en voert drops uit. Het gewicht is hierdoor in beweging, de belasting wordt dus zwaarder.  Het gewicht kan zelfs drie tot vijf keer zwaarder worden!
Stel: de aerialist weegt 80 kilogram. Als hij een drop uitvoert, is de belasting al snel (80 x 3)  240 kilogram. Voor de veiligheid is het verstandig om nog een extra marge te rekenen.

Als je een tissue wilt ophangen aan bijvoorbeeld een technische installatie is dat niet altijd mogelijk.  Een professionele katrol beschikt in de meeste gevallen over voldoende hijskracht. Ook veel draagbalken zijn sterk genoeg, en zijn geschikt als ophangpunt.