Workshop twerken

De workshop twerken is een energieke workshop. Lekker gek doen en dansen op toffe muziek. Plezier verzekerd!!  Wil je samen met je vriendinnen leren twerken? Boek snel een workshop!  Wij organiseren workshops in heel Vlaanderen. We hebben ene klein team van leuke en ervaren docentes. Zij kunnen naar elke locatie komen. Wij organiseren workshops geschikt voor een vrijgezellenfeestjes of voor vriendinnenweekend. It’s time to shake your booty!

Boek een workshop twerken
workshop twerken vlaanderen

Wat is twerken?

Twerken is een dansvorm waarbij je het accent legt op de heupen en billen. Je kan ze draaien, schudden en bouncen.

Workshop twerken meer informatie:

Waaruit bestaat de workshop?
De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. De volgende onderdelen komen aan bod:
– Warming up
– Uitleg en begeleiding van diverse technieken. Zo leer je: Shimmy, booty pop, booty drop, J-Lo, booty clap, en hip drop.
– Choreografie
– Cooling down

Waar kan ik de workshop volgen?
– Wij organiseren de workshop twerken op vaste locaties in de volgende steden:
Workshop twerken Antwerpen
Workshop twerken Gent
Hasselt Workshop twerken
Leuven Workshop twerken
Turnhout twerken
– Wij komen verder in heel Vlaanderen.
– De workshop kan ook aan-huis worden gegeven

Daarnaast zijn wij actief in Zuid-Nederland. Wij hebben ook docenten beschikbaar voor Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg.

Wat kost het?

Wil je gebruik maken van een van onze zalen?
De prijs bedraagt € 29,00 per persoon
Wij hanteren een minimale prijs.
De minimale prijs bedraagt € 290,- in totaal.

Beschik je over een eigen locatie?  Of wil je zelf graag een zaal vastleggen?
De prijs bedraagt € 24,00 per persoon. |
Wij hanteren een minimale prijs.
De minimale prijs bedraagt € 240,- in totaal.

Wat heb ik nodig?
Wij adviseren om sportkleding en sportschoenen te dragen. Een workshop twerken is intensief, het is een echte workout ! Een topje met een kort shortje is ook prima. Het is beter om geen strakke sportlegging te dragen. Je twerk-moves zullen hierdoor minder goed te zien zijn. Loosen up!

Kan iedereen meedoen?
Iedereen vanaf 16 jaar en ouder, is welkom.
Dans-ervaring is niet vereist. De workshop twerking is juist voor beginners!
Als je rugklachten hebt, of als je in verwachting bent, dan is deze workshop helaas minder geschikt voor jou. Doordat in de meeste houdingen een holle rug moet maken, kan dit belastend aanvoelen voor je onderrug.
Als je last hebt van kniepijn, kan je mogelijk niet alle technieken meedoen. Bij sommige technieken zit je op je knieën op de vloer. Er zijn gelukkig genoeg technieken die je wel kan volgen. Als je twijfelt of je de workshop kan meedoen, neem gerust even contact op om te overleggen.
We raden je aan om op de workshop zelf, de docente te informeren over eventuele klachten. Je docente kan er rekening mee houden.

twerken workshop antwerpen

Waar komt twerk vandaan?

Twerken bestaat al langer  dan je zou verwachten. In new Orleans kwam deze dansvorm al voor in de de hip-hop cultuur in de begin van de jaren ’90. Het heeft een tijdje geduurd voordat deze underground-stijl bekender werd, en tenslotte doorbrak in de pop-cultuur.
“Bounce, twerk it, shake, baby shake, dip that thang”.  In 1999 zong Destiny’s Child in het nummer ‘Jumping Jumping’ al over twerken.
Ook  Justin Timberlake zingt erover in 2006. In het nummer Sexy Back komt de tekst voor: “Let me see what you’re twerking’with”.

Twerk begint steeds populairder te worden! Vanaf 2013 is geen ontkomen meer aan. Miley Cyrus schudt letterlijk haar brave imago van zich af. Ze komt meerdere malen in het nieuws door te twerken. Grappig om te weten : Het woord ’twerking’ wordt in dit jaar opgenomen in het woordenboek, The Oxford English Dictionary.

Inmiddels is twerken niet meer weg te denken in videoclips en optredens. Meest bekende voorbeelden zijn de videoclip ‘Anaconda’ van Nicki Minaj, of de de danseressen in de clip ‘Traag’ van Bizzey .