Workshop Twerken

Heb je wel eens gedacht aan een workshop twerken? Als je op zoek bent naar een originele activiteit met een beetje pit, dan is deze workshop zeker iets voor jou! Twerking is fun, trendy en helemaal van nu.

Inmiddels weet bijna iedereen wat twerken is. Hoewel manier van dansen al erg populair is, en nog steeds bekender wordt, gaan er ook een hoop vooroordelen  over rond. Wij hebben deze op een rijtje gezet, mét hierbij onze reactie:

4 onjuiste vooroordelen:

  • Twerken… is makkelijk.

    ” Een beetje met je billen schudden kan echt iedereen.”

Helaas is deze opvatting niet waar. Het is zoals bij veel sporten  het geval is: oefening baart kunst.

Bij veel twerk-bewegingen maak je vaak gebruik van isolatie. Bijvoorbeeld bij een shimmy. Dit is een techniek waarbij je met je benen beweegt, maar je je  bovenlichaam stil houdt. Dit kan de eerste keer lastig zijn, en vereist enige oefening. Maak je geen zorgen. De workshop twerken is bedoeld voor beginners. De dansdocente zal de bewegingen stap voor stap goed uitleggen. Eerst legt ze de basis-oefeningen uit, zodat iedereen kan meedoen. Daarna worden er stukjes choreografie aangeleerd. Aan het einde van de workshop twerk voeren jullie de volledige choreografie zelf uit.

workshop twerken techniek
  • Twerken… kan je alleen met een big big booty!
    “ls je kleine billen hebt, kan je niet leren twerken”

Hier kunnen we kort op antwoorden: Size doesn’t matter! Twerken is niet afhankelijk van je lichaamsbouw, huidskleur of vorm. De workshop twerken kan door iedereen worden gevolgd. Big booty and small booty’s. Belangrijk is dat je het durft te proberen, dat je zelfvertrouwen hebt, en dat je lol maakt.  Er bestaan ook twerk queens met een klein achterste. Ben je gezegend met grote billen? Je hebt dan als voordeel dat je de bewegingen sneller zichtbaar kan maken, en dat je een grotere jiggle hebt.

workshop twerken techniek
  • Twerken… is alleen voor vrouwen

De meeste deelnemers van de twerk workshops zijn dames. Hoewel nog wat uitzonderlijk,  mogen we soms ook mannelijke deelnemers verwelkomen. Wil je een mannelijke vriend meenemen naar de workshop twerken? Boys are welcome.

Ken je de WAP-Challenge? Dit is een korte dans die erg populair was op TikTok. In deze dans zitten veel twerk moves. Zowel dames als heren gingen de challenge aan. Sommige heren waren ‘on fire’ en deden zeker niet onder voor de dames.

workshop twerken WAP
  • Twerken… is ordinair

Een wat ouderwetsere opvatting die rondgaat, is dat twerken ordinair is. Het zou horen bij strippers, of meiden die aandacht tekort komen. Dat is natuurlijk onzin!! Je mag zelf weten hoe je wilt dansen. De uitstraling hangt af van je attitude, de setting en kledingkeuze. In het buitenland zie je steeds meer dansscholen en sportscholen cursussen aanbieden en wordt het toegepast als echte workout.
Twerken ordinair? 😉 Only if you want it to be!

Cardi B knipoog

Twerk workshop boeken?

Enthousiast geworden? Wil je samen met je vrieindinnen leren twerken? Lees verder op onze website. Meer informatie over de workshop twerken. 

Nog vragen over de twerk workshop? Neem snel contact met ons op.
info@q-entertainment.be
Je krijgt van ons zo snel mogelijk een antwoord op je e-mail.